Julen koster mange penge

Blog

Julen er en af de sværeste tider at komme igennem rent økonomisk. Forventningerne fra alle mennesker er tårnhøje, og der er ikke noget med at springe over på julegaverne. De fede kommentarer som ”Du har vidst et helt år det bliver jul” hænger i luften hvis man lufter sine sure tanker om at alle de surt tjente penge nu skal bruges på julens mange udgifter.

Heldigvis handler julen om andet end penge, og det er på trods af at butikkerne gør deres for at skubbe de mange dyre gaver over disken. Julen handler i bud og grund om familien, og den tid man tilbringer sammen med dem man holder af. Det skal man huske i mens man stresser rundt og leder efter alle de mange gaver.

Kom godt i gang

Tidspunktet, hvor det er tid til at åbne alle gaverne, er der, hvor flere ugers forberedelse og alle de mange gaveovervejelser kulminerer. Det er øjeblikket, hvor ens ønsker bogstavelig talt bliver til virkelighed. Da gaverne er en stor del af hele højtiden, er det derfor også vigtigt at gøre de rette forberedelser. På den måde risikerer du ikke at stå uforberedt, men har tjek på hver en detalje, så det eneste, du skal gøre, er at nyde aftenen. Der er altid mange ting, der skal forberedes ved højtider eller specielle anledninger, og det kan derfor synes uoverskueligt at begynde at planlægge. Men det kan være en god ide at begynde at planlægge og finde gaverne i god tid.

Glæden ved at give er størst

For børnene handler det primært om at se deres navn på den største gave under træet, imens de vokse finder mere glæde i at se andre pakke gaverne ud. Jeg må indrømme at jeg ligger i den sidste kategori, og ville helst undvære selv at få gaver. Den holdning har jeg ikke fordi jeg ikke kan lide at pakke gaverne op, men fordi jeg synes det pålægger andre en økonomisk byrde jeg finder urimelig.

Set i lyset af det vil jeg hellere være den glade giver, end den glade modtager. Jeg synes også at det sender nogen gode signaler til børnene i familien, ikke at de skal være de eneste der får, men at det handler om at gøre andre glade.

Daginstitutionerne er heldigvis gode til at følge op på den filosofi der ligger gemt i tankerne, og hjælperne børnene med at lave og forberede gaver til forældrene. Her er det som forældre vigtigt at huske og rose børnene for deres deltager i at give gerne, og så selvfølgelig for indholdet i gaverne.

Lån pengene til den perfekte gave

Markedet har mange løsninger til dem der er løbet tør for penge op til jul, der findes firmaer som viabill, der med rund hånd tilbyder, at man kan låne nu og så først betale tilbage i januar. Det man bare skal huske inden man kaster sig over sådan et tilbud, er at pengene så skal betales til januar, og at det godt kan være det bliver surt, men betales det skal de desværre.

Der er en masse låneudbydere, der tilbyder forskellige låneløsninger, som gør, at du ikke skal undvære det, som du står og mangler lige nu og her. Hvis du gerne vil give en ekstra flot og eksklusiv gave, men måske ikke har alle midlerne til det, kan det være et godt alternativ at låne pengene.

Hvis du ser dig nødsaget til at låne penge for at få julen til at hænge sammen, så kig på dine udgifter i januar inden du springer på afbetalingsløsningerne. Synes du ikke du kan finde pengene til at betale, så meld hellere ud til familien at du ikke ønsker at deltage i julegaverne,

På den måde sikre du dig, at du kan give den gave, som du har planlagt at give, og samtidig er du med til at gøre en af dem, du holder af, utrolig glad. Folk går ikke ud og låner penge hele tiden, men ved juletid er det en speciel højtid, hvor det godt kan betale sig at gøre noget ekstra ud af gaverne end ellers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *