Låne penge

Låne penge – hvor meget kan jeg låne?

Når du står og gerne vil låne penge, er der flere ting, som du skal være opmærksom på. Inden du snupper det første og bedste lån, er den vigtigste ting, hvor mange penge du ønsker at låne. Det er vigtigt at huske på, at du skal betale beløbet tilbage. Du skal være opmærksom på, at det beløb, du låner, er en sum, som skal være realistisk. Lånet skal trods alt betales tilbage.

Det er forskelligt fra situation til situation, hvor mange penge du står og mangler. Der kan derfor være tale om alt fra et par tusinde kroner til flere hundrede tusinde kroner. Det er meget forskelligt, hvor meget du kan låne alt efter hvilken låntype, du kigger på.

Kviklån

Et kviklån kendes også under navnet mikrolån og er kendetegnet ved, at der er tale om et lån på et mindre beløb end ved andre lån. Det kan være, at du står og mangler et eller andet i din hverdag lige nu og her. Måske er du nødt til at låne penge til at klare udgiften. Det kan være, at den gamle computer er gået i stykker, og du ikke kan undvære en ny, eller det kan være, at du står og skal købe nye studiebøger.

Et kviklån er en fordel for dig, der har brug for penge hurtigt og nemt. Den korte løbetid, der går, fra du har ansøgt om lånet, til du får pengene, er typisk kun på et par timer. Det gør også, at rentesatsen for denne type lån er lidt højere end ved andre typer lån. Du skal ikke skal vente i flere dage på at få pengene ind på din konto, fordi de er på konto samme dag! Med et kviklån kan du låne alt fra et par tusinde kroner til beløb med endnu flere nuller.

Forbrugslån

Et andet slags lån er et forbrugslån, hvor du kan låne højere beløb. Forbrugslån er målrettet til dit forbrug og du kan låne op mod flere hundre tusinde kroner. Du kan typisk tage et forbrugslån i den lokale hvidevareforhandler eller elektronikbutik, hvis du står og mangler en ny vaskemaskine eller en ny fladskærm. Eller du kan låne fra et selskab der er specialiseret på forbrugslån.

Forbrugslånet er altså for dig, der står og mangler noget til dit forbrug i din hverdag, hvilket typisk er et højere beløb end ved andre ting. Fordelen ved et forbrugslån er, at du ikke skal stille noget til sikkerhed for lånet. Du kan glemme bekymringen om, at låneudbyderne kan komme og tage det, du har stillet til sikkerhed for lånet. Hvis du ikke kan betale din gæld vil de ikke ha pant i noget.

Låne penge til større ting som hus og bil

Hvis du er på udkig efter at investere i fast ejendom eller gerne vil ud og købe en ny bil, er det et højere beløb, du skal låne. Noget mere typisk end ved andre situationer. Her har du flere forskellige muligheder, når du skal låne flere penge. Du kan kontakte din egen bank, hvor du kan tage et specifikt hus– eller billån, eller du kan finde en kreditforening. De kan garanteret hjælpe dig. Du kan også vurdere at bruge et gorbrugslån som finansiering. Forbrugslån finder du på forsiden her.